Postaw Na Zdrowie

Transmineralizacja wapnia, omega 3, ciśnienie i aluminium

pierwiastki toksyczne w analizie pierwiastkowej

> 1.Co może być przyczyną transmineralizacji wapnia u mnie?

Informacje tym są tutaj: transmineralizacja wapnia.

 

> Co oznacza ''sugerowana kontrola ciśnienia''?Moje ciśnienie jest  niskie,nawet za niskie(110/70)

Dokładnie to co napisane: kontrolować. Nie mogę przecież napisać, że "rozpoznano jednostkę chorobową jako hipotonię", bo to jest możliwe tylko podczas naocznego badania lekarskiego. Proszę zobaczyć wartość proporcji Na/Mg, która o tym mówi (+320%).

 2.Przeanalizowałem przyczyny  podniesionego poziomu aluminium.Nie używam garnków ani naczyń   aluminiowych,prawie w ogóle nie jem potraw z grilla,nie używam
> sreberek do pakowania żywności,ani nie jem czekolad z takich   opakowań,nie piję także napojów z puszek.Zastanawiam się czy używanie
> blendera z nożykami ze stali nierdzewnej może zawierać aluminium?A
> może woda z kranu albo warzywa kupowane w sklepie?Nie wiem co jeszcze
> może być źródłem aluminium.

No czasem właśnie nie jest to łatwe. Jeśli nie da się tego od razu zlokalizować i wyeliminować to należy jednak to mieć w stałej uwadze i czasem wychodzi szydło z worka, a przed wszystkim podjąć działania mające na celu eliminowanie Al z organizmu, w szczególności kąpiele i suplementacja.
Blender nie, woda – trzeba by zbadać, warzywa – wykluczyć się nie da, lecz raczej w minimalnym stopniu.
Czajnik, garnki ze "stali nierdzewnej" (po 20 zł. za kg w markecie …), a właściwie aluminium pokryte warstwą nierdzewną?
Proszek do pieczenia, soda?
Bezreceptowe "mleczka na żołądek" z apteki?
Trzeba po prostu zwracać uwagę na takie kwestie, czego dotychczas się nie brało po uwagę.
 

> 3.czy zamiast omega 3 w kapsach mogą być ryby np.szprotki lub makrela,albo olej lniany?

Nie, w naszych warunkach spożywanie ryb raczej nie jest w stanie zaspokoić zapotrzebowania na omega 3. U mieszkańców Norwegii,  czy Danii zapewne jest to możliwe, lecz u nas ryby zwykle są w takiej formie, że ryby spożywa się głównie ze względu na potrzebę urozmaicenia białka, dla smaku, etc. Są przetwarzane w sposób powodujący bardzo istotny ubytek składników odżywczych, zbyt długo przechowywane, nierzadko nawet zjełczałe, choć człowiek tego nie jest w stanie wyczuć, choćby ze względu na charakterystyczny zapach samej ryby.
Jeśli już, to najsensowniejsze są matiasy śledziowe, pod warunkiem, że nie będą usmażone …

Olej lniany  mógłby być jakąś alternatywą, lecz przede wszystkim trzeba pamiętać, że w nim są inne proporcje EPA do DHEA, musi on być z tłoczenia na zimno i przez cały cały czas, z transportem włącznie, musi mieć zapewnioną niską temperaturę. Są firmy, które to zapewniają, lecz wówczas taki olej ma taką cenę, że nie za bardzo stanowi alternatywę finansową dla dobrych jakościowo kapsułek omega 3, a dodatkowo jest mniej wygodny w stosowaniu i przechowywaniu.

> 4.?Mleka nie piję, ale piję jogurty naturalne(z firmy X,w ich składzie jest mleko w proszku-to chyba nie jest dobre rozwiązanie)

Ja powiedziałbym, że całkiem kiepskie. Takie jogurty mają z naturalnymi wspólną tylko nazwę …
Jeśli mleko używane do ich produkcji pochodzi z USA, gdzie krowy są faszerowane ogromną ilością hormonów, antybiotyków i różnej innej chemii, to przecież ona nie dematerializuje się i znajduje się także w mleku.
Ponadto mleko w proszku to jedno z najgorszych wynalazków cywilizacji w kwestii żywności, nie wspominając o tym, że jest prawdopodobnie najsilniejszym alergenem.
Optymalnie byłoby robić jogurty samemu. Nie jest to ani trudne, ani jest konieczne posiadanie specjalnych urządzeń choć są specjalizowane jogurtownice, robimy to, np. termosie. Jeśli Pan chce, a nie wie jak to proszę o informację, a wyślę Panu filmik omawiający to.

 

 

5.Czy zamiast cynku z firmy X może być chela-cynk z firmy Y (też jest 15 mg)

Raczej nie. Cynk z X mamy sprawdzony od wielu lat, natomiast Y ma dziwną politykę kombinowania, nie podają konkretnych składów, tj. określonych związków chemicznych. Co po tym, ze w składzie napisano: chelat cynku. Jaki chelat? Jakiego kwasu? Nie każdy jest taki sam. To tak jakby na pytanie jakim samochodem jeździsz odpowiedzieć: osobowym.
Nie chcą ujawniać związków jakby to był problem w dzisiejszej rzeczywistości sprawdzić w laboratorium co to jest, jeśli konkurencja zechce to zobaczy bez problemu co to takiego. Eksponują słowo "chelaty", bo do świadomości konsumentów przebiło się ono i polityka podtykania pod nos tych chelatów mnie nieco razi. To jednak pewna forma manipulacji, a tego nie lubię. Najlepsi producenci suplementów nie boją się ujawniać takich informacji, szczególnie w przypadku tak prostych związków chemicznych.

 

Podziel się na:
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • Drukuj
  • PDF
  • Blogger.com
  • Dodaj do ulubionych
  • email

4 odpowiedzi na „Transmineralizacja wapnia, omega 3, ciśnienie i aluminium”

  • Aluminium pochodzi głównie z napojów , cieszę się że poruszacie takie ciekawe kwestie zdrowotne 🙂

    • Tak, w wielu wypadkach jest to z napojów, lecz nierzadko także ze szczepionek (!), herbaty z cytryną (…), leków (np. na uśmierzenie zgagi), tacek aluminiowych, proszku do pieczenia, opakowań (czekolada, kawa), garnków (do mleka), czajników, etc.

  • Ostatnio głośno jest o dezodorantach , ja również zastanawiałem się nad pianką do golenia i kremy również są w aluminiowych tubkach czyli trzeba wziąć pod uwagę szczególnie kosmetyki. Widzę że posiada Pan sporą wiedzę 🙂 ale szczepienia raczej rzadko robi się. Pozdrawiam 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *